Casă și grădină

Curăţarea casei în prag de sărbători

Salutare dragilor,
Fie că este începutul primăverii sau începutul iernii, casa noastră are nevoie de o reîmprospatare. Aceasta se face prin curațenia generală. O casă aerisită și luminoasă este ambientul perfect pentru sărbatori fericite și pentru a petrece cat mai mult timp împreună cu familia. Aşa că curățarea casei este un moment important în fiecare casă ce trebuie tratat cu responsabilitate.

Că tot venii vorba de familie, aceasta te poate ajuta în demersul tău de a face curațenie generală. Partenerul de viață poate scutura covoarele și poate muta mobilierul (să poți curața în spatele lui). Copiii pot șterge praful … și totul poate devenii și distractiv cu puțină muzică.

Pașii curățeniei generale:

Curățarea casei: Aerisirea covoarelor și spălarea perdelelor

Un pont: înainte de a merge cu covorul pe bara de batut covoare, trebuie aspirat bine. După ce este aspirat și bătut poate fi spălat cu sampon special pentru covoare și apoi limpezit cu apă și oțet pentru a reîmprospata culorile. Dupa ce covorul s-a uscat trebuie iar aspirat și atunci totul va fi perfect.

curăţarea casei aspirarea
sursa foto – wizard-cleaning.com

Spălarea perdelelor este mai usoară dacă folosim o masină de spălat cu un program special pentru lucruri delicate. Acest program ne ajuta deoarece spală la o temperatură mai scazută ceea ce nu produce șifonarea sau decolorarea acestora.

Curățarea casei: podelele și ștergerea prafului de pe suprafețe

Curățarea podelelor se face cu un aspirator și un mop îmbibat în soluție specială pentru podele iar apoi stors bine. Trebuie să fim atente la podelele din lemn moale ( bambus) sa nu se zgârâie.

Pentru praful de pe suprafețe, ideal ar fi să folosim produse speciale electrostatice, ca praful să nu se depuna foarte curând. La curațenia generală trebuie să depunem un efort mai mare pentru a ajunge în zonele în care la curațenia de zi cu zi nu ajungem. Trebuie mutat mobilierul pentru a curața sub și în spatele lui, trebuie luat fiecare obiect în parte și șters.

Curățarea electrocasnicelor

Ideal ar fi ca electrocasnicele să le spălam după fiecare utilizare.

Aragazul și cuptorul Acestea pot fi curațate foarte usor cu apă și detergent de vase. O metoda eficientă ar mai fi și folosirea bicarbonatului de sodiu, acesta îndepărtează grăsimea.

Frigiderul Se poate curața la exterior cu o laveta umedă. La interior curațarea trebuie sa fie mai amplă pentru sănătatea noastră. În interiorul frigiderului putem să folosim o soluție pe baza de oțet și bicarbonat de sodiu. Acesta ajută la igenizare.

Electrocasnicele mici precum filtrul de cafea, cuptorul cu microunde, fierul de călcat, aparatul de sandwich-uri, curațarea nu este foarte complicată. Se poate realiza cu o laveta umedă și cu soluții adecvate pentru fiecare în parte (oțet anticalcar, detergent de vase pentru grăsime, s a m d).

Mașina de spalat rufe Aceasta se curață cu o lavetă umedă la exterior, se curată foarte bine și compartimentul pentru detergent (la majoritatea masinilor acesta iese din lăcasul lui). La interior se poate folosii funcția de autocuratare sau unde aceasta nu există se poate folosi un program cu o temperatură înaltă (90 de grade) fără detergent eventual doar cu anticalcar sau cu un litru de oțet (așa cum am mai precizat acesta îndepărtează foarte bine calcarul, elimină mirosul neplacut și igienizează).

Hota nu trebuie uitată deoarece grăsimea depusă se va curața mult mai greu. La exterior o curățăm cu o lavetă umedă îmbibată în apa cu detergent de vase, iar filtrele trebuiesc spălate temeinic cu apă și detergent de vase iar dacă acestea nu dă rezultate, puteți să folosiți și detergent de rufe.

curatarea electrocasnicelor
sursa foto- ideipentrucasa.ro

Pregătește-ți casa de sărbători curătând-o cu multă grijă. Nu uita sa folosești manuși de protecție.

Casa este locul unde ar trebui să petrecem cel mai mult timp. Aici este toata intimitatea noastră. Cuibusorul nostru trebuie sa fie curat și aerisit ca să putem rămane sănătoși și fericiți alături de persoanele dragi sufletului nostru. Spor la treabă și multă sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *