Banana bread sau chec cu banane – foarte usor de facut

Banana bred sau chec cu banane

Salutare dragilor,
Astazi am facut pentru prima data Banana bread sau chec cu banane. In descriere am spus ca este foarte usor de facut pentru ca chiar asa este. Este un desert foarte satios ce se poate consuma ca atare sau langa o ceasca cu cafea sau ceai. Ce imi place la banana bread este faptul ca se mentine umeda foarte mult timp.
Haideti sa vedem si de unde a aparut acest desert.

Istorie – Banana bread

Rețetele de pâine cu banane au început să apară în cărțile de bucate binecunoscute din America de Nord. Deoarece bicarbonatul de sodiu și praful de copt erau produse în masă și deveneau disponibile în magazinele alimentare în anii 1930. A apărut în cartea de bucate Balanced Recipes a lui Pillsbury din 1933. Mai târziu a câștigat mai multă acceptare odată cu lansarea cărții originale de rețete Chiquita Banana în 1950. Ziua națională a pâinii cu banane este 23 februarie.  Bananele au apărut în SUA în anii 1870 și a durat ceva timp pentru ca acestea să apară ca ingrediente pentru deserturi.  Rețeta modernă de pâine cu banane a început să fie publicată în cărțile de bucate în jurul anilor 1930.  Popularitatea sa a fost mult ajutată de introducerea pe piață a prafului de copt. Unii istorici ai alimentelor cred că pâinea cu banane a fost un produs secundar al Marii Depresiuni. Deoarece gospodinele pline de resurse nu doreau să arunce bananele prea coapte (deoarece erau încă un articol costisitor de cumpărat). Alții cred că pâinea cu banane modernă a fost dezvoltată în bucătăriile corporative pentru a promova făina și produse de bicarbonat de sodiu. Ar putea fi, de asemenea, o combinație a ambelor teorii. In măsura în care a fost dezvoltată într-o bucătărie corporativă pentru a promova făina și produsele de bicarbonat de sodiu, precum și comercializată ca metodă de a folosi bananele prea coapte.  Pâinea cu banane a cunoscut o renaștere a popularității în timpul pandemiei de COVID-19. Blocajele, considerate ar fi pentru că ingredientele erau ieftine, o tendință împotriva risipei alimentare și ca un răsfăț nostalgic. În Filipine , pâinea cu banane este de obicei numită „tort cu banane”. A fost introdus în perioada colonială americană din Filipine: potrivit WikipediaHaideti sa trecem la reteta noastra acum.

Ingrediente

    Mod de preparare

    Pasul1

    Decojim bananele si le pasam pana ce acestea devin un piure fin. Intr-un bol punem untul moale impreuna cu zaharul si frecam bine. Adaugam ouale unul cate unul si continuam sa frecam. Adaugam si piureul de banane , amestecand bine. Apoi faina praful de copt si sarea. Urmeaza esenta de vanilie si ciocolata. Amestecam bine.

    Pasul2

    Aluatul format il punem intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru aproximativ 1 ora. Cand s-a rumenit si trece testul scobitorii inseamna ca este gata.

    Concluzie

    Sper sa incercati acest desert ... este Delicios! Va doresc Pofta Buna, Sanatate si Spor in Toate!

    S-ar putea sa-ti placa

    X