Prajitura Ora 12 economica si usor de facut

Prajitura Ora 12
  • Prep Time
    15 minute
  • Cook Time
    30 minute
  • Serving
    30
  • View
    59

Salutare dragilor,
Astazi vreau sa va prezint Prajitura Ora 12, prajitura copilariei noastre. Prajitura ce o serveam la cofetarie. Spun ca este prajitura copilariei pentru ca nu aveam foarte mult de ales in acea perioada la cofetarie.

Dar, totusi a reusit sa ramana in top si in zilele noastre deoarece o gasim in toate cofetariile. Uni incearca sa o adapteze dar zic ca mai buna este tot cea pe care o stim de zeci de ani. (uuu la faza asta am facut sa par cam batrana). Sincer imi pare asa de rau ca nu stiu istoria acestei prajituri. Va indemn daca o stiti sa imi spuneti si mie in comentarii. O alegeam deoarece era foarte insiropata si avea multa frisca… Cred ca fiecare dintre noi aveam o afinitate deosebita fata de frisca. Era dulcele pe care trebuia sa il mancam cu moderatie. Desertul daca il putem numii asa interzis. Il vedem pe torturi si la cafea daca veneau musafiri “importanti”.

Cum am redescoperit Prajitura Ora 12

Zilele trecute… mai precis de Lasatul Secului, am fost in vizita la parinti; asa cum este traditia. Traditia era sa mancam si placinta cu branza. Mama are o reteta super de placinta cu branza dulce si sarata. II spune Coana Mare asta deoarece se infoaie … isi dubleza volumul cand este la cuptor.

Dar, de data asta, mama a vrut sa ne surprinda… si a reusit. A pregatit Prajitura Ora 12. Habar nu aveam eu ca mama se pricepe foarte bine si la prajituri de cofetarie. Se pare ca acum de cand este bunica incearca sa se reinventeze. Toata familia este fericita cand mama incearca sa se intreaca pe ea. Prajitura asta chiar este delicioasa.
Asa ca am luat reteta de la mama si am zis sa o impartasesc cu voi spre deliciul sotului si al fetitelor mele… care nici ele nu prea au voie la mult ravnita frisca.

Ingrediente

Aluat

Sirop, glazura si decor

    Mod de preparare

    Pasul 1
    Aluat prajitura ora 12

    Separam ouale ca la chec, albus de galbenus. Albusurile le amestecam cu sarea si apoi le mixam cu zaharul pana devin aerate. (putem face testul cu bolul... intoarcem bolul si daca compozitia nu cade inseamna ca sunt suficient mixate). Adaugam galbenusul bucata cu bucata mixand. Adaugam cacaoa ( eu folosesc cacao de la Dr Oetker), bicarbonatul stins in otet, si faina cernuta. Faina o adaugam treptat mixand in continuare. Aluatul va avea textura celui de la chec. Vezi aici si reteta mea de Chec Pufos.

    Pasul 2
    Prajitura Ora 12

    Pregatim cuptorul. Il preincalzim la 170 de grade sau la treapta medie la cuptorul pe gaz. Punem aluatul intr-o tava de aproximativ 35/35 cm Introducem la cuptor pentru 30-35 de minute. Cand consideram ca este gata putem face testul scobitorii. Introducem scobitoarea in aluat si daca aceasta este curata, fara aluat pe ea inseamna ca aluatul este copt. Lasam sa se raceasca si portionam aluatul.

    Pasul 3

    Intre timp pregatim siropul. Amestecam apa cu zaharul si esenta de rom. Insiropam fiecare bucatica... Fie prin picurare cu lingurita sau prin scufundarea fiecarei bucati in sirop.

    Pasul 4
    Prajitura Ora 12

    Pregatim glazura. Intr-o craticioara punem ciocolata si untul. Punem pe foc si amestecam pana ce se topesc si se incorporeaza si devin lichide. Lasam putin sa se raceasca dar nu cat sa inceapa sa se inghege. Turnam peste fiecare bucatica.

    Pasul 5
    Prajitura Ora 12

    Ornam cu frisca batuta spuma si ciocolata. O puteti pune ca atare, un cub sau rasa peste frisca. Eu am folosit frisca Hulala.

    Concluzie

    Este o prajitura atat de usor de facut si foarte economica dat fiind faptul ca ies aproximativ 30 de bucati. Va doresc pofta buna, sanatate si spor in toate!

    S-ar putea sa-ti placa

    Lasa un review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    X