Placinta cu branza dulce – Coana Mare

Salutare dragilor,
Astăzi vreau să vă prezint o placinta cu branza dulce îndragită de toată familia noastră. Cei mai mari fani fiind soțul și Patricia, mezina familiei noastre.

De ce denumirea de „Coana Mare”? Pentru că la sfârșit, în timp ce se coace, se umflă și pare o cucoană.

Cum facem placinta cu branza dulce?

Este simplu de realizat iar rezultatul arată apetisant, parcă ar fi plămădite la patiserie. Ca la pasca fară aluat, toate ingredientele se amestecă și se pun în tavă ( în cazul plăcintei, peste foile de placintă).

 • Într-un bol amestecăm brânza dulce cu brânza sărată dată prin răzătoare.
 • Adăugăm 4 ouă întregi, zahărul tos, esența de rom, coaja de lămâie și stafidele
 • În tava unsă cu ulei sau în care am pus hartie de copt punem 4-5 foi de plăcintă, peste care turnăm jumătate din compoziție.
 • Apoi punem iar 4-5 foi de plăcintă si restul compozitiei, acoperim cu restul foilor de placintă.
 • Acum urmează ce este cel mai greu la aceasta rețetă. Si anume… plăcinta trebuie tăiată și porționată. Cu un cuțit bine ascuțit, tăiem fâșii pe lungime iar apoi pe lățime la dimensiunile dorite.
 • După ce am porționat plăcinta, încingem uleiul și îl turnăm pe toată suprafața plăcintei.
 • Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 165 de grade Celsius pentru 5 minute.
 • Când plăcinta este gata o scoatem din cuptor și o tăiem pe vechile tăieturi. Încercam sa o scoatem din tavă cănd este călduță, altfel se poate lipii de tavă sau de hârtia de copt.

Plăcinta cu brânză dulce este un desert tradițional românesc care este iubit de mulți.
Această rețetă simplă și delicioasă poate fi servită ca desert sau gustare la micul dejun sau la cafea. Plăcinta cu brânză dulce este ușor de preparat și nu necesită multe ingrediente.

După ce plăcinta cu brânză dulce este gata, scoate-o din cuptor și las-o să se răcească timp de câteva minute înainte de a o tăia.
Această prăjitură poate fi servită cu un vârf de smântână sau cu un sos de fructe pentru un gust mai rafinat.

Plăcinta cu brânză dulce este o opțiune excelentă pentru cineva care dorește să servească un desert simplu și delicios fără a petrece prea mult timp în bucătărie.
Această rețetă este perfectă pentru oricine dorește să încerce o prăjitură tradițională românească.

placinta cu branza dulce
placinta cu branza dulce

Ingrediente

  Mod de preparare

  Pasul1

  Într-un bol amestecăm brânza dulce cu brânza sărată dată prin răzătoare. Adăugăm 4 ouă întregi, zahărul tos, esența de rom, coaja de lămâie și stafidele.

  Pasul2

  În tava unsă cu ulei sau în care am pus hartie de copt punem 4-5 foi de plăcintă, peste care turnăm jumătate din compoziție. Apoi punem iar 4-5 foi de plăcintă si restul compozitiei, acoperim cu restul foilor de placintă.

  Pasul3

  Acum urmează ce este cel mai greu la aceasta rețetă. Si anume… plăcinta trebuie tăiată și porționată. Cu un cuțit bine ascuțit, tăiem fâșii pe lungime iar apoi pe lățime la dimensiunile dorite.

  Pasul4

  După ce am porționat plăcinta, încingem uleiul și îl turnăm pe toată suprafața plăcintei.

  Pasul5

  Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 165 de grade Celsius pentru 5 minute. Amestecăm restul de ouă, adică cele 3 rămase cu 2 linguri de zahăr și iaurtul. Scoatem tava și turnăm peste. Apoi introducem tava în cuptor pentru încă 30-35 de minute. (până se va rumenii deasupra).

  Pasul6

  Când plăcinta este gata o scoatem din cuptor și o tăiem pe vechile tăieturi. Încercam sa o scoatem din tavă cănd este călduță, altfel se poate lipii de tavă sau de hârtia de copt.

  Concluzie

  Vă doresc poftă bună și spor în toate!

  S-ar putea sa-ti placa

  X