Pască cu brânză dulce fără aluat frământat

 • Vizualizari
  279

Salutare dragilor,
Fie că suntem în preajma Paștelui sau ne dorim o prăjitură cu multă brânză și stafide, această pască cu brânză dulce fără aluat, este alegerea perfectă.

Este o prăjitură perfectă pentru copii. Este moale și dulce-acrișoară. Este simplu de făcut deoarece nu trebuie frământat. Pur și simplu amestecăm ingrediente și coacem. Dat fiind faptul ca nu avem foarte multe ustensile periculoase de folosit, copiii ne pot ajuta la realizarea acestei prăjituri.

Pasca cu brânză dulce desertul nelipsit de pe mesele noastre în ziua de Paște, alaturi de ouale roșii și cozonac.

Ingrediente

  Mod de preparare

  Ps : eu am folosit în rețeta mea cantități puțin mai mari deoarece eu am avut 1 kg de brânză

  Pasul 1

  Amestecăm zahărul cu ouăle, adăugăm brânza și încorporăm foarte bine. Apoi adăugăm untul. După ce și acesta a fost bine încorporat în aluat, adăugăm făina linguriță cu linguriță. Apoi adăugăm și grișul, stafidele și esența de vanilie.

  Pasul 2

  Când toate ingredientele sunt foarte bine amestecate, aluatul va avea consistență lichida, puțin mai groasă decat la chec. Punem tot într-o tavă de tort tapetată cu unt și făină sau în partea de jos a tăvii punem hartie de copt . Eu prefer a doua variantă deoarece este mult mai comodă Tava o introducem în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius pentru 45-50 de minute. În acest timp pasca noastră se va rumenii deasupra si se va închega.

  Pasul 3

  Când aceasta este bine coaptă, o lăsăm să se răcească (de preferat peste noapte). A doua zi sau peste 2-3 ore, o desprindem de pe tavă cu un cuțit, o porționăm și o putem savura împreună cu cei dragi.

  Concluzie

  Rezultatul este delicios! Poftă bună și spor în toate!

  S-ar putea sa-ti placa

  X