Salutare dragilor! Fie că suntem în preajma Paștelui sau ne dorim o prăjitură cu multă brânză și stafide, această pasca cu branza dulce fără aluat, este alegerea perfectă. Este o prăjitură perfectă pentru copii. Este moale și dulce-acrișoară. Este simplu de făcut deoarece nu trebuie frământat. Pur și simplu amestecăm ingrediente și coacem. Dat fiind faptul ca nu avem foarte multe ustensile periculoase de folosit, copiii ne pot ajuta la realizarea acestei prăjituri.
Scurt istoric pentru – pasca
Obiceiul de Paște de a mânca miel și pască este legat de ritualul pascal evreiesc. În datina ebraică, mielul se mănâncă ritual cu azimă (pâine nedospita) și cu ierburi amare (maror pe ebraică מרור). Pentru a aduce aminte de greutățile îndurate în robia egipteană. La Cina cea de Taină, Isus și apostolii au mâncat miel după ritualul evreiesc, iar azima este reprezentată de pască. Pentru creștini, mielul, pasca și vinul sunt simboluri cu noi semnificații:
Mielul este Isus Hristos, care își accepta sacrificiul. Pasca frântă și vinul turnat semnifică sacrificiul christic.
Pasca este preparată în ajunul Învierii. Adevărata pască este aceea care se taie în bucățele mici. Se pune în pachețele și se duce la biserică pentru a fi sfințită. Bucățile de pască sunt duse acasă și păstrate pentru a-i face pe credincioși părtașii binecuvântării lui Dumnezeu, crezându-se a avea puterea de a alunga bolile și necazurile.
Pasca cu branza dulce fara aluat framantat
Pasca cu brânză dulce desertul nelipsit de pe mesele noastre în ziua de Paște, alaturi de ouale roșii și cozonac.
Pasca cu branza dulce si aluat nefermentat este o reteta traditionala romaneasca care se pregateste in special de Pasti. Aceasta pasca este o alternativa delicioasa la pasca clasica, cu aluat dospit, fiind mult mai usoara si mai rapida de preparat.
Pentru aceasta reteta, aveti nevoie de ingrediente simple, precum faina, unt, oua, branza dulce, zahar si stafide.
Aceasta pasca cu branza dulce si aluat nefermentat este perfecta pentru a fi servita la micul dejun sau la gustarea de dupa-amiaza. Sau poate fi inclusa in meniul de Paste alaturi de alte delicii traditionale. Cu siguranta, veti impresiona pe cei dragi cu gustul sau delicios si aspectul pufos si atragator.
In plus, aceasta reteta este o alternativa mai usoara la pasca clasica, fiind potrivita si pentru cei care nu tolereaza aluatul dospit. Dar, si pentru cei care doresc sa incerce o varianta mai rapida si mai simpla de pasca. In plus, daca ai copii, aceasta reteta este perfecta pentru a-i implica in procesul de pregatire si pentru a petrece timp de calitate impreuna in bucatarie.
In concluzie, aceasta reteta de pasca cu branza dulce si aluat nefermentat este o alegere perfecta pentru a impresiona pe cei dragi. Este o delicatesa traditionala de Paste, dar si pentru a incerca o varianta mai usoara si mai rapida de pasca, care poate fi savurata in orice moment al zilei.
Ingrediente
Mod de preparare
Ps : eu am folosit în rețeta mea cantități puțin mai mari deoarece eu am avut 1 kg de brânză
Amestecăm zahărul cu ouăle, adăugăm brânza și încorporăm foarte bine. Apoi adăugăm untul. După ce și acesta a fost bine încorporat în aluat, adăugăm făina linguriță cu linguriță. Apoi adăugăm și grișul, stafidele și esența de vanilie.
Când toate ingredientele sunt foarte bine amestecate, aluatul va avea consistență lichida, puțin mai groasă decat la chec. Punem tot într-o tavă de tort tapetată cu unt și făină sau în partea de jos a tăvii punem hartie de copt . Eu prefer a doua variantă deoarece este mult mai comodă Tava o introducem în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius pentru 45-50 de minute. În acest timp pasca noastră se va rumenii deasupra si se va închega.
Când aceasta este bine coaptă, o lăsăm să se răcească (de preferat peste noapte). A doua zi sau peste 2-3 ore, o desprindem de pe tavă cu un cuțit, o porționăm și o putem savura împreună cu cei dragi.
Concluzie
Rezultatul este delicios! Va doresc poftă bună, sanatate și spor în toate!
-
- cum se face pasca pentru paste
- pasca
- pasca aluat neframantat
- pasca branza dulce
- pasca branza dulce si stafide
- pasca cu branza dulce reteta de paste
- pasca rapida
- pasca usor de facut
- pasca usor de facut pentru paste
- reteta pasca
- reteta pasca branza dulce
- reteta pasca branza dulce usor de facut
- reteta pasca de paste
- reteta pasca dulce
- retete paste usor de facut
-
S-ar putea sa-ti placa
Pasca cu branza dulce fără aluat frământat
Ingrediente
Follow The Directions
Ps : eu am folosit în rețeta mea cantități puțin mai mari deoarece eu am avut 1 kg de brânză
Amestecăm zahărul cu ouăle, adăugăm brânza și încorporăm foarte bine. Apoi adăugăm untul. După ce și acesta a fost bine încorporat în aluat, adăugăm făina linguriță cu linguriță. Apoi adăugăm și grișul, stafidele și esența de vanilie.
Când toate ingredientele sunt foarte bine amestecate, aluatul va avea consistență lichida, puțin mai groasă decat la chec. Punem tot într-o tavă de tort tapetată cu unt și făină sau în partea de jos a tăvii punem hartie de copt . Eu prefer a doua variantă deoarece este mult mai comodă Tava o introducem în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius pentru 45-50 de minute. În acest timp pasca noastră se va rumenii deasupra si se va închega.
Când aceasta este bine coaptă, o lăsăm să se răcească (de preferat peste noapte). A doua zi sau peste 2-3 ore, o desprindem de pe tavă cu un cuțit, o porționăm și o putem savura împreună cu cei dragi.