Salata de boeuf cu carne de porc

Salata de boeuf
  • Timp de preparare
    o ora
  • Timp de coacere
    3 ore
  • Portii
    15
  • Ready In
    4 ore

Salutare dragilor,
Nu există sărbătoare tradiţională românească sau masă festivă la care să nu mănânci salata de boeuf, aşa-i? Este atât de gustoasă încât nu îţi trebuie un motiv anume pentru a o prepara. Dar te-ai gândit vreodată cine a inventat-o? În continuare găseşti câteva detalii despre istoricul celei mai bune salate făcute de bunica. De asemenea, te invităm să încerci şi reţeta pentru salata de boeuf.

Salata de boeuf nu este o mâncare franţuzească

 

Termenul “boeuf” provine din limba franceză şi înseamnă “vită”. Deşi pare a fi un aliment franţuzesc, salata de boeuf este o specialitate românească, ruşii denumind-o salată Olivier ori salată de iarnă.

Sovieticii o numeau Salat Stolinchny (salată capitoliu). În zilele noastre, acest preparat se regăseste în meniurile din Rusia.

Până acum vreo două secole, aristocraţii ruşi angajau numai bucătari francezi, renumiţi pentru îndemânarea şi precizia pe care o aveau în bucătărie. În a doua jumătate a secolului XIX, renumitul chef francez Lucien Olivier a inaugurat Hérmitage, un restaurant în mijlocul Moscovei. Acesta era invitat în casele aristocraţilor pentru a le găti mâncăruri spectaculoare.

El este considerat inventatorul salatei boeuf, care iniţial era denumita “Vânat în maioneză”. Salata conţinea vânat, prepeliţe, crabi şi caviar, iar, de dragul decorului, în mijloc se orna cu felii de ou, maioneză, cartofi fierţi şi castraveţi muraţi în oţet.

Aceast fel de mâncare era considerat preparatul simbolic al restaurantului Hérmitage.

Alte ingrediente erau trufe, piept afumat de raţă sau aspic, deoarece reţeta salatei era diferită de la un anotimp la altul. În acele vremuri, maioneza era creată din oţet din vin franţuzesc, muştar şi ulei de măsline. Nici la momentul actual nu se cunoaşte reţeta iniţială a lui Lucien Olivier, iar fiecare bucătar este liber să încerce orice consideră el că este necesar.

“Vânatul în maioneză” a fost adaptat de un bucătar rus cu ingrediente accesibile oricui. Reţeta iniţială a fost înlocuită cu piept de pui, castraveţi, morcovi şi cartofi. potrivit Eva.ro

Dar cum preparam aceasta minunatie?

Ingrediente

    Mod de preparare

    Pasul1
    legume salata beuf

    Mentionez ca bocanele de castraveti, gogosari si mazare sunt de 800 gr. Incepem prin a pune la fiert carnea dupa ce am salat-o bine, impreuna cu morcovul spalat si curatat. Eu pun cartofii spalati bine la fiert in coaja. Dupa ce asceste au fiert si s-au racit, curatam cartofii de coaja si taiem legumele si carnea cubulete mici. Asata facem si cu gogosarii si castravetii murati. Punem totul intr-un bol incapator.

    Pasul2
    Amestec legume salata de boeuf

    punem in bol si mazarea scursa bine, mustarul, sarea, piperul si maioneza pe care o puteti ajusta in functie de preferinte. Amestecam totul bine. Punem pe platouri in forma dorita si nivelam frumos. Putem pune maioneza si deasupra si o putem orna cu masline, castraveti, gogosar, albus de ou fiert.. dupa preferinte Este foarte usor de facut aceasta reteta si foarte gustoasa!

    Concluzie

    Va doresc pofta buna, Sanatate si spor in toate

    S-ar putea sa-ti placa

    X