Paste Farfalle (fundite) cu pui si sos de rosii

Paste Farfalle (fundite)
  • Timp de preparare
    15 minute
  • Timp de coacere
    20 minute
  • Portii
    5
  • Vizualizari
    37

Salutare dragilor,
Astazi pregatesc Paste Farfalle (fundite) cu pui si sos de rosii, o reteta simplu de executat, rapida dar extrem de gustoasa.
Am ales sa folosesc pentru aceasta reteta pui afumat pentru un plus de savoare. Daca nu aveti puteti folosi pulpa sau piept de pui dupa preferinte. Eu prefer pulpa ca mi se pare mai gustoasa si mai usor de mestecat.
Fetele nostre sunt amatoare de paste si de pizza facuta-n casa.

Paste Farfalle (fundite)
Paste Farfalle (fundite

Copiii sunt incantati si de formele pastelor. Le gasim intr-o varietate atat de mare si le putem adapta la reteta preferata de sos.

Cateva date despre paste si pastele Farfalle (fundite)

Pastele făinoase (pasta, în italiană), sunt un produs alimentar obținut prin uscarea aluatului nedospit de făină cu apă, la care se poate adăuga de asemenea și sare sau ouă. Pastele colorate pot conține și zarzavaturi sau legume. pastele verzui conțin spanac sau pastele roșiatice, roșii. Pastele făinoase sunt tăiate în diferite forme și mărimi. Făina din care se obțin pastele în Europa este în general cea de grâu, grâu dur. In Asia se fabrică din făină de hrișcă, orez, Vigna radiata (fasole Mung), porumb, soia, secară etc.

Principalul component al pastelor făinoase îl constituie carbohidrații, în mică parte proteinele (13%) și grăsimi (1,5%). Pastele, de asemenea, mai conțin și vitamina B. Cele care conțin zarzavaturi, legume, cele umplute cu carne sau brânză (ravioli), pot avea valori nutritive mai complexe depinzând de produsul care le-a fost adăugat.

Valoarea energetică a pastelor este de 350kcal (1487kJ) la 100g potrivit Wikipedia

Aceste paste Farfalle ( fundite) caci ele sunt vedetele astazi, au împrumutat forma grațioasă și energia debordantă de la fluturii neobosiți, iar culoarea luminoasă și-o dobândesc de la razele de soare ce mângaie lanurile de grâu.

Lejere, dar oferind bucuria gustului, pastele  Farfalle (fundite) Barilla aduc fantezie oricărei mese. Un pic mai consistente în interior și mai fine pe margini, se adaptează celor mai variate combinații pentru a declanșa gusturi din cele mai diverse.

Ingrediente

Mod de preparare

Pasul 1
Paste Farfalle (fundite)

Intr-o oala mai mare punem 2 litri de apa la fiert impreuna cu o jumatate de lingurita de sare si o lingurita de ulei. Cand incepe sa fiarba apa punem pastele la fiert. Lasam sa fiarba pentru 10-12 minute.

Pasul 2
Paste Farfalle (fundite)

Intre timp ne ocupam de pregatirea sosului. Intr-o tigaie cu putin ulei punem bucatile de pulpa de pui taiate cat putem lua in furculita. Le prajim pentru 2 -3 minute.

Pasul 3
Paste Farfalle (fundite)

Adaugam rosile spalate si taiate cuburi le lasam sa fiarba 5-6 minute. Adaugam busuiocul, patrunjelul, oregano si usturoiul tocate cat mai marunt. Asezonam cu sare si piper.

Pasul 4
Paste Farfalle (fundite)

Adaugam pastele si lasam sa mai fiarba pentru 2-3 minute. Asezonam iar cu sare si piper.

Concluzie

Va doresc pofta buna, sanatate si spor in toate!

S-ar putea sa-ti placa

X