-
Timp de preparare25 minute
-
Timp de coacere10 minute
-
Portii15
-
Ready In35 minute
Salutare dragilor,
Cele mai ingragite deserturi din famlia noastra sunt: Tortul de biscuiti si Prajitura ora 12. Este o traditie sa avem tort de biscuiti in noaptea de revelion si la aniversarea sotului. Dar, il facem si cand avem pofta. Este putin mai deosebit datorita cremei de ciocolata. Aceasta crema este lasata mostenire de la bunica sotului meu, de la dansa am invatat-o si eu.
Tort de biscuiti desertul preferat de Regina Elisabeta a II-a
Tortul de biscuiti era desertul preferat al Reginei Elisabeta a II-a, dar si al Printului William. The Royal Collection Trust a dezvaluit reteta de tort de biscuiti folosita pentru tortul de nunta in 2011, cand William si Kate Middleton s-au casatorit. Potrivit ziarului The Telegraph, tortul este delicios si nu necesita coacere.
Pe langa acest desert irezistibil, Kate si William au mai avut la nunta un tort traditional din fructe, creat de Fiona Cairns si de echipa ei specializata in meniuri de nunta. „Trebuia sa fie cu mai multe etaje si trebuia sa fie un tort de fructe. Kate nu dorea nimic sclipitor. Nu trebuia sa aiba vreo culoare, ci sa reflecte florile celor patru natiuni ale Marii Britanii si sa reprezinte Picture Gallery at Buckingham Palace, unde urma sa fie dus tortul, pentru a arata cateva detalii arhitecturale”, a declarat Cairns pentru People.
Rezultatul a fost un tort de fructe cu opt etaje decorat cu 900 de frunze si forme florale si cu criptogramele cuplului. Tortul a fost servit la mai multe ocazii, de exemplu la botezurile celor trei copii, scrie People potrivit Andreea Raicu
Este bine sa pregatiti acest tort de biscuiti cu cel putin o zi inainte de a fi servit. Trebuie sa stea la rece ca biscuitii sa se poata inmuia si consistenta sa devina una cremoasa.
Este un desert foarte satios (cat de pofticios poti fi mai mult de 2 portii nu poti manca.
Dar gata cu vorbaria… sa trecem la treaba!
Ingrediente
Crema
Compozitie, sirop si decor
Mod de preparare
Incepem cu crema. Intr-un vas incapator punem 1 pachet si un sfert de unt la topit. Cand untul este topit complet adaugam faina. Nu va speriati ca o sa intre multa faina. O incorporam bine pana nu nu se mai vede grasimea din unt. Apoi adaugam laptele si amestecam pana si acesta este incorporat complet.
Adaugam cacaoa si zatu de cafea fiert ( acesta este obtional). Amestecam bine. Compizitia o sa fie una solida cam greu de amestecat.
Turnam totul intr-un bol metalic ( compozitia este fierbinte). Punem si retul de unt, zaharul, sarea si esenta de rom. Amestecam foarte bine ( eu folosesc blenderul). In cazul in care vi se pare mult prea tare mai puteti pune putin lapte.
Asamblarea o facem intr-o tava mare, unde punem biscuiti inmuiati in lapte caldut sau in sirop facut din apa, zahar si esenta de rom. Punem un rand de biscuiti apoi intindem crema, presaram nuca si punem visine din visinata fara samburi ( cine doreste) si continuam iar cu biscuiti, crema, nuca si tot asa. deasupra terminam cu crema, nuca si ornam cu frisca.
Concluzie
Va doresc, pofta buna, sanatate si sporn toate.
S-ar putea sa-ti placa
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata
Ingrediente
Crema
Compozitie, sirop si decor
Follow The Directions
Incepem cu crema. Intr-un vas incapator punem 1 pachet si un sfert de unt la topit. Cand untul este topit complet adaugam faina. Nu va speriati ca o sa intre multa faina. O incorporam bine pana nu nu se mai vede grasimea din unt. Apoi adaugam laptele si amestecam pana si acesta este incorporat complet.
Adaugam cacaoa si zatu de cafea fiert ( acesta este obtional). Amestecam bine. Compizitia o sa fie una solida cam greu de amestecat.
Turnam totul intr-un bol metalic ( compozitia este fierbinte). Punem si retul de unt, zaharul, sarea si esenta de rom. Amestecam foarte bine ( eu folosesc blenderul). In cazul in care vi se pare mult prea tare mai puteti pune putin lapte.
Asamblarea o facem intr-o tava mare, unde punem biscuiti inmuiati in lapte caldut sau in sirop facut din apa, zahar si esenta de rom. Punem un rand de biscuiti apoi intindem crema, presaram nuca si punem visine din visinata fara samburi ( cine doreste) si continuam iar cu biscuiti, crema, nuca si tot asa. deasupra terminam cu crema, nuca si ornam cu frisca.