mama in pandemie
Mămici și pici

Mama în perioada de pandemie

Salutare dragilor,
Astăzi vreau să ating un subiect puţin mediatizat în mass-media și anume Stările prin care trece mama în perioada pandemiei.

Mama în viața de zi cu zi vs Mama în perioada pandemiei

Mama este persoana care iti va sta alături zi și noapte, 24/24, 7 zile din 7, este acolo pentru tine. Fie că puiul mamei are o zi sau peste 50 de ani, mama tot îi va purta de grijă.

În viața de zi cu zi

Mama in viata de zi cu zi
Sursa foto : Busy.org

Avem mamele cu puiuți micuți ce locuiesc în casă cu ea și mama cu puii ce și-au luat zborul şi sunt la casele lor alături de familiile nou întemeiate.

Mămica cu puiuţii mici în viața de zi cu zi

Sigur are un serviciu de cel puţin 8 ore. Apoi un alt serviciu acasă în care își ia în serios meseria de mamă, soție, bucătăreasă, menajeră, s.a.m.d. Această mămică și-a format o rutină și știe că asta trebuie să facă zilnic. Chiar dacă de multe ori este foarte obositor, nu va simţi oboseala pentru că tot ce face, face cu drag.

Aşa sunt proiectate mămicile, ca atunci când nu mai pot… să mai poată puţin. Dar… este fericită cu aceste îndatoriri. La servici socializează și își face treaba. Când ajunge acasă reuseste să pregătească masa și să facă și teme în același timp. Dar timpul trece repede și nu simte oboseala.

Mamele noastre în viaţa de zi cu zi

Aici intră în discuție mămicile noastre. Acestea pot avea și ele un serviciu dar, când ajung acasă îndatoriile sunt puțin mai restrânse. Aceasta pregătește masa pentru 2 persoane și se poate relaxa apoi la un film sau vorbește cu copii la telefon. Cred că fiecare dintre noi vorbește cu mama la telefon zilnic.

Acum să recunoaștem, dacă nu ajungem noi săptămânal la părinții nostrii, vin dânșii la noi. Mama nu își poate trăi viața fără să știe ce se întâmplă cu copii ei.

În perioada pandemiei

Mama in perioada pandemiei
Sursa foto: Yahoo News

Trăim vremuri pe care nimeni nu credea că le va trăi. Vremuri în care trebuie să stăm acasă. Acum am realizat cu adevărat ce înseamnă libertatea, cu atât mai mult mămicile.

Mămica cu puiuţi mici în timpul pandemiei

Mămica acum lucrează de acasă. Pe bani mai puţini. Mama, acum stă acasă non-stop cu copilaşii. Copilașii fac teme online. Dacă mămica are doar un copilaș, să spunem că ar putea să mai respire. Dacă stă și la curte atunci chiar poate să spună că poate lua o gură de aer.

Doar imaginați-vă: vrei să lucrezi pentru că trebuie, și în momentul în care tu ești într-o conferință video cu un client (cu care până acum te întâlneai față-n față la birou sau la o cafenea ) și copilul vrea sa cânte sau să danseze sau de ce nu să se joace în părul tău. Sau doamna învățătoare a programat întâlnirea online cu copilul fix la ora în care tu trebuia sa vorbeşti cu al tău client. Și că venii vorba de orele online, este foarte greu să faci pe profesorul. Să îi explici copilului pe înțelesul lui și cu metodele de predare din zilele noastre. O să rămâneti surprinși să aflați că aceeași matematică din vremea noastră se predă altfel acum.

Probabil în prima săptămâna vei rezista dar cu cât timpul trece, nervii încep sa cedeze.
Copii se plictisesc, nu vor să mai lucreze. Trag de tine, vor în parc. Plâng că vor la magazin să își cumpere orice, cât de ieftin… și promit că vor fi cuminți… doar să îi iei la cumpărături. După ceva timp vine soțul de la serviciu, pentru că el a lucrat până acum și îți spune ca e posibil ca firma la care lucrează să facă restructurări…. și dacă până acum noaptea mai dormeai… acum vine momentul insomniilor. Mama începe să simtă oboseala și stresul.

Mamele noastre în perioada pandemiei

Aceasta, acum, stă doar acasă, se gândește serios că ar trebui să se pensioneze anticipat sau la limită de varstă, dacă au ajuns la vârsta recomandată.

Dacă până acum, aceasta mămică era relaxată, acum nici ea nu mai are stare. Gândul ei este doar către copii ei care probabil au rămas fără serviciu și care sunt într-un şomaj tehnic sau lucrează de acasă pe bani mai puțini. Acum nu are voie să îi viziteze și ar telefona non stop dar nu vrea să deranjeze și să pară paranoia.

În perioada pandemiei fiecare femeie care este mamă, este stresată și nu știe cum să mai gestioneze situația în care se află.

Trebuie să știți că nu sunteți singure în această situație . Toate trecem prin aceste stări și de aceea trebuie să luăm fiecare situație aşa cum vine și să încercăm să o rezolvăm cu calm. Atunci când simțim că nu mai putem trebuie să admitem că nu suntem super-oameni și să cerem ajutorul soților. Soţii, ce au un rol atât de important în viața noastră. Dacă ştiu să gestioneze bine situațiile, aceștia pot fi echilibrul nostru.

Dar așa cum am spus mai sus, mamele sunt reprezentate de o fraza.

”Atunci când nu mai pot, mai pot puţin!”

Aşa că, fruntea sus, că o să trecem noi și de pandemia asta.

Vă doresc sănătate și spor în toate!
Cu drag, o mămică de 2 prințese

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *