Metode de autoaparare ale corpului omenesc

Salutare dragilor,
Astăzi vreau să vorbim despre minunea lumii și anume corpul omenesc.
Există foarte multe metode de autoaparare ale corpului omenesc. O să vă prezint în cele ce urmează cateva fenomene ce nu le puteam explica până acum. Fenomene ce fac parte din viaţa noastră de zi cu zi.

INTELIGENȚA CORPULUI:


Metode de autoaparare ale corpului omenesc: Căscatul

Sursa: neurofm.ro


Scopul principal al căscatului este să răcorească creierul dupa ce a fost supraîncălzit sau supraîncărcat. După o zi la serviciu, în fața calculatorului sau o zi în care ai avut foarte multe explicații de dat, seara sigur o vei termina prin căscat până ajungi in pt să te odihnești.

Căscatul este un mecanism foarte eficient și pentru sporirea stării de veghe, acesta fiind implicat în reglarea stării de trezire și a somnului.

Un exercițiu de căscat voluntar timp de 3 minute poate fi asociat cu multe beneficii, printre care reducerea stresului și a anxietăți, sporirea stării de veghe, creșterea conștiinței sociale și de sine, relaxarea corpului și întărirea memoriei.


Așa că dacă simțiți nevoia sa căscați nu o ezitați să o faceți!


Metode de autoaparare ale corpului omenesc: Strănutul


De obicei, stranutam atunci cand pasajele nazale se umple cu prea mulți alergeni, microbi, praf sau alte substanțe iritante. Stranutul este modalitatea organismului de a scăpa de acest „gunoi”.
Întinderile de dimineata
Noi instinctiv ne întindem cu scopul de a ne pregăti corpul pentru sarcinile fizice din timpul zilei. În același timp, intinderile lucreaza mușchii, refac fluxul de sange si ne imbunatatesc starea de spirit.

Sursa: kesanlapsitaitaa.blogspot.com


Metode de autoaparare ale corpului omenesc: Sughiţul


Când mâncam foarte repede si înghițim bucăți mari de mancare sau pur și simplu ne supraîncarcăm, nervul pneumogastric se poate irita. Aceasta reactie este în strânsă legătură cu stomacul și diafragma. Rezultatul este o portie de sughiț. Aşa se autoreglează organismul.


Tresaritul in timpul somnului o alta metoda de autoaparare a organismului

Acesta se referă la acel sentiment ciudat când te pui in pat sa adormi și dupa ceva timp corpul îti este străbătut ca de un șoc electric. În acest moment, toti muschii se contractă atât de puternic încât te trezești imediat.
Acest fenomen este rezultatul faptului că atunci când esti pe punctul să adormi, frecvența respirației scade rapid, în timp ce pulsul încetinește doar foarte putin si muschii sunt relaxati. În mod uimitor, creierul interpretează aceste evoluții ca prevestind moartea. Așa că el încearcă să te salveze, oferindu-ti un șoc. Este o metoda de autoaparare a organismului.


Increţirea pielii când stai în apă

Ridurile care apar pe pielea mâinilor atunci cand stai mai mult in apa joaca un rol important. Acest fenomen este cauzat de faptul că atunci când organismul se confruntă cu o cantitate mai mare de umiditate înțelege că mediul poate fi alunecos. Astfel încât pielea de pe maini imediat începe să se schimbe pentru a-ti fi mai ușor sa te prinzi de suprafețele netede.


Metoda de autoapararea prin pierderea memoriei

Pierderea memoriei se întâmplă de multe ori după apariția experiențelor cele mai neplăcute. Creierul nostru șterge literalmente cele mai cumplite momente din amintiri. Dacă nu ar exista aceasta metoda de autoaparare a organismului am putea murii în somn.

Trebuie să fim recunoscători că al nostru corp a fost înzestrat cu inteligenţă. Că prin metode simple de autoapărare ne poate salva viaţa.

Va doresc sănătate si spor în toate

X