Recuperare Altfel la Poiana Câmpina, Sanconfind

Salutare dragilor,
Dacă îți dorești o recuperare medicală altfel, în condițiile unui spa de lux, ca într-un hotel, locul potrivit este la Poiana Campina la Sanconfind.

Sursa: Sanconfind.ro


Sanconfind este un spital particular ce deține o baza de recuperare ce foloseste apa sarată din izvoare proprii și namolul de la Techirghiol.
Izvoarele minerale de la Poiana Câmpina au cea mai sărată apă din ţară. Cu o concentraţie de 321 g/l. Spre comparaţie, Marea Moarta, cea mai sarată mare din lume, are o concentraţie de 400 grame de sare la un litru de apă. Pentru a o putea utiliza în tratamentele destinate pacienţilor, clinica a reuşit să creeze un sistem care captează apa din izvoare în câteva rezervoare uriaşe. O filtrează şi o încalzeşte. Apa sărată este astfel folosită pentru tratarea diferitelor afecţiuni ale pacienţilor.

Nămolul de la Techirghiol

Principalul efect al nămolului este cel antiinflamator. Doar că este o mare diferenţă între efectul antiinflamator al nămolului, care este natural şi nu are multe reacţii adverse, şi pastilele antiinflamatoare de pe piaţă. Nămolul protejează articulaţiile şi are efect împotriva durerii.

Scurt istoric al izvoarelor cu apă sărată de la Poiana Câmpina


Poiana Câmpina deţine izvoarele cu cea mai sărată apă din ţară.  Deşi faima acestora a început să apună după naţionalizarea din 1948, recent, apa vindecătoare a revenit în atenţia celor care vor să beneficieze de efectele sale miraculoase.

Pe la 1510 i se spunea Poiana Sării, aşa este consemnată şi în prima atestare documentara, iar prima amenajare a unor bazine alimentate cu apă sărată din această zonă s-a facut pe la 1908, de către un poienar – Moise Popescu, chiar în grădina sa. Bazinele construite de acesta, plus clădirile anexă prevazute cu cabine şi căzi pentru bai (din lemn) cu apă sărată caldă, la care s-au adăugat o pensiune şi un restaurant, au fost primele şi, din păcate, singurele dotari ale staţiunii balneare Poiana Câmpina.

Deşi în perioada interbelică, statiunea balneo Poiana Câmpina era foarte cunoscută pentru izvoarele extrem de sărate. Din păcate, faima băilor Poiana Câmpina a început să apună după naţionalizarea din 1948, atunci când au intrat în administrarea Uzinei Mecanice Poiana Câmpina. Uzina, care le-a abandonat pe la mijlocul anilor 1970. După această perioadă au fost uitate complet şi au intrat definitiv în paragină.

Un nou început pentru apele sărate de la Poiana Câmpina

Izvoarele sărate din Poiana Câmpina nu au cunoscut nicio clipă faima apelor de la staţiuni din ţară cu ape minerale, deşi aici se găseşte cea mai sărată apă din ţară. Totuşi, în decembrie 2011, un centru medical privat a concesionat, pentru 49 de ani, clădirea fostului spital de la Poiana Câmpina. Si au reusit să pună pe picioare un nou sistem care să facă posibilă folosirea apei în diferite tratamente.

Sursa: Sanconfind.ro

SANCONFIND un proiect unic, reînvie stațiunea balneară din Poiana Câmpina, de acum mai bine de 100 de ani. Aplicând diverse terapii medicale, ca intr-un Mic Occident.
Poiana Câmpina se află în regiunea din România cu cele mai multe zile însorite din an. Are un aer puternic ionizat și bogat în aerosoli.

Ce recuperari poți face la Sanconfind in Poiana Campina?


Recuperare post Covid la Sanconfind

Din pacate acest virus nemilos a lasat foarte multe sechele.
Sechelele pot fi: dureri articulare, slabiciune musculara , oboseala fara motiv, sechele respiratorii, capacitate scazuta la efort, tuse, saturatie scazuta de oxigen.
Sanconfind isi propune eliminarea sau micsorarea acestor efecte negative prin:

  • Consult pneumologie
  • Consult recuperare medicala
  • Consult psiholog
  • Masaj partial
  • Inhalatii cu nebulizator
  • Reeducare respiratorie prin kinetoterapie
  • Analize de sange: hemograma, transaminaze, glucoza, creatinina, creatinkinaza, anticorpi IgG/ IgM Sars Cov-2

Balneoterapie la Sanconfind în Poiana Câmpina

DUȘ SUBACVAL
Este o formă de hidroterapie care se bazează pe răspunsul corpului la stimuli calzi sau reci, sub presiunea apei sărate sau a apei dulci.
Acest tratament ajuta la  tonifiere și relaxare musculară, detoxifiere, alungarea unor dureri reumatismale, neurologice etc, stimularea circulației sângelui.

DUȘ VICHY (MASAJ OPTIONAL)
Dușul Vichy reprezintă un adevărat răsfăț al pielii, deoarece îmbinã plãcerea masajului cu efectul revigorant al apei, rezultatul fiind o senzaţie de prospeţime şi confort. 

BAIE DE PLANTE: Relaxează și destinde simțurile, calmează durerile, facilitează circulația venoasă.

Sursa: Sanconfind.ro

PROCEDURI CALDE CU NĂMOL DE TECHIRGHIOL: băi, împachetări, masaj
Nămolul acționează asupra metabolismului și activează circulația locală. 

BAIE GALVANICĂ
Activeaza metabolismul și stimuleaza troficitatea țesuturilor, terapia are efecte antiinflamatorii, antialgice, vasculotrofice și de activare a circulației periferice.

BAIE CU CO2 ȘI BULE
Baia cu dioxid de carbon este o metodă utillizată în profilaxia și tratamentul afecțiunilor cardiovasculare.

BAIE MINERALĂ CLORURO-SODICĂ
Băile sărate calde, cu apa de izvor salină de la Poiana Câmpina, sunt stimulente și tonice ale organismului. Activează circulația, respirația, nutriția și eliminările toxinelor din organism. 

ÎMPACHETARE CU PARAFINĂ
Parafina este o ceară cu calităţi speciale, încălzită la 52 grade Celsius. Aplicațiile de parafină caldă asupra articulațiilor produc o încălzire profundă, cu ameliorarea circulației și dispariția contracturilor. Este una dintre cele mai vechi terapii de recuperare medicală.

Sursa: Sanconfind.ro

SAUNĂ USCATĂ
Sauna făcea parte din ritualul de îngrijire al femeilor din lumea antică, datorită efectelor deosebite pe care le avea asupra pielii. 

SAUNĂ UMEDĂ
Sauna umedă (sauna cu aburi), înfrumusețează pielea și curăță corpul de toxine. Sub efectul aburilor, porii se dilată. Aburul este recomandat persoanelor predispuse la retenția de apă, la probleme cu circulația și dificultăți de respirație. 

Sursa: Sanconfind.ro

Fizioterapie la Sanconfind în Poiana Câmpina

Baile galvanice Sanconfind 
Se recomandă în tratarea bolilor reumatismale, circulaţie periferică deficitară (mâini, picioare reci), stimulează secreţia cutanată de histamină, cu efect vasodilatator.

TENS (transcutaneous electrical nerv stimulation)
Procedura folosește doi electrozi și un curent de joasă frecvență, urmărind efectul antialgic, dar și de îmbunătățire a metabolismului local și a circulației sangvine. Este indicată pentru combaterea durerilor de natură articulară, musculară și nevralgică.

Curenți interferențiali
Curenți de medie frecvență folosiți în scop de combatere a durerilor, dar având și efect miorelaxant şi vasculotrofic. Se aplică patru electrozi.

Curenți diadinamici
Se utilizează curentul de joasă frecvență aplicat prin intermediul a doi sau patru electrozi pe zona de tratat, cu efect de combatere a durerii în cadrul afecțiunilor articulare, al afecțiunilor coloanei vertebrale și al unor afecțiuni neurologice.

Curenți TRÄBERT
Tratament medical ce folosește curent de joasă frecvenţă cu efect antialgic, dar și de îmbunătățire a metabolismului local și a circulației sangvine. Indicat pentru combaterea durerilor de natură articulară, musculară și nevralgică.

Laserul MLS la Sanconfind în Poiana Câmpina


Este o un aparat care foloseşte o tehnologie ultramodernă. Este o procedură de fizioterapie care se recomandă doar cu  consultul prealalabil al medicului nostru de recuperare medicală.
Cum acţionează:

-antiinflamator

-antiedematos

-analgezic

Cei mai mulţi pacienti Sanconfind s-au vindecat cu ajutorul acestui laser, de afecţiuni ale coloanei vertebrale, ale genunchiului. S-au vindecat destul de rapid de răni, ulceraţii, şi alte leziuni superficiale, imbunătăţindu-se circulaţia sangvină.

Sursa: Sanconfind.ro

Magnetoterapie
O formă de terapie non-invazivă și fără efecte secundare. Folosește un câmp electromagnetic care armonizează structura biocâmpului uman. Regenerează și reîncarcă rezervele energetice umane.

Unde scurte
Terapie bazată pe unde electromagnetice care, în funcţie de frecvenţa prescrisă, pot fi reci, oligoterme sau calde, având efecte benefice în fazele acute, subacute şi respectiv cronice ale afecţiunilor articulare, în special. Rezultatul tratamentului constă în ameliorarea inflamaţiei, îmbunătăţirea circulaţiei şi regenerarea ţesuturilor pe zona tratată.

Ultrasunete
Terapie ce utilizează sunete de înaltă frecvenţă, de ordinul MHz-ilor, care sunt transformate în vibraţii mecanice. Efectele sunt multiple: antialgice, antiinflamatoare, decontracturante și fibrolitice, de stimulare a metabolismului local prin îmbunătățirea circulației.

SHOCKWAVE
Terapia cu unde de soc tratează cu succes durerile de calcaneu, genunchi, șold, spate, umăr, cot, durerile de la nivelul tendonului achilean, precum şi cele provocate de pintenii calcaneeni.

DEEP-OSCILLATION
Tehnologia specială a aparatului deep-oscillation permite crearea unor oscilaţii eficiente din punct de vedere biologic.Aceste oscilaţii acţionează în profunzime asupra tuturor tipurilor de ţesuturi ,Au fost demonstrate clinic următoarele efecte fiziologice ale metodei deep-oscillation: anti-inflamatoare; reducerea durerii, resorbţia edemelor; stimularea vindecării rănilor; antifibrotice; îmbunătăţirea troficității țesuturilor; detoxifiere.

Kinetoterapie la Sanconfind în Poiana Câmpina

Kinetoterapie prenatală și postnatală
Kinetoterapia este importantă atât înainte, cât și după naștere. Kinetoterapia prenatală are rolul de a pregăti organismul gravidei pentru naşterea propriu-zisă, îmbunătățindu-i starea fizică și psihică.

Kineto asistat Reo Ambulator sau Reo Go

Kinetoterapia cu ajutorul a doi roboți performanți (Reo Go – pentru membrele superioare, și Reo Ambulator – pentru membrele inferioare), asigură o recuperare locomotorie mai rapidă.

Sursa: Sanconfind.ro
Sursa: Sanconfind.ro

Terapia Vojta
Cu ajutorul metodei Vojta se pot trata eficient tulburările de mişcare, începând de la sugar până la pacienţii cu vârsta înaintată, cu cât mai devreme, cu atât mai bine.

În urma unui consult la medicul specialist, metoda Vojta este folosită ca terapie de bază în domeniul recuperării medicale, în special în următoarele cazuri:

– tulburarea de coordonare centrală la sugar (toate cele trei forme) tulburare ca urmare a unor leziuni ale creierului (I.M.C);

– parezele cerebrale (hemipareza, tripareza, tetrapareza etc.);

– afecţiunile neuronului periferic: pareza plex brahial, spina bifida;

– boli musculare (miopatii, distrofii musculare etc.);

–  deviaţii ale coloanei vertebrale: scolioza, cifoza, cifoscolioza, lordoza etc.;

– tratamentul dezvoltării vicioase a şoldurilor: displazia congenitală a şoldurilor, luxaţii etc.

– ameliorarea si imbunătăţirea masticaţiei, deglutiţiei şi a funcţiei respiratorii.

In cadrul Centrului Medical Sanconfind puteţi beneficia de această terapie cu ajutorul unui terapeut specializat.

Hidrokinetoterapie la Sanconfind în Poiana Câmpina

Este una dintre procedurile care evidențiază Baza de Tratament SanConfind fata de alte unități sanitare de profil. Se efectuează cu ajutorul uneia dintre cele mai sărate ape minerale din țară (filtrată, recirculată și păstrată la o temperatură de 31 – 33˚C), în variantele terapie individuală sau de grup, pentru copii sau adulți, sub atenta supraveghere a unui profesor de cultură fizică medicală.

Sursa: Sanconfind.ro
Sursa: Sanconfind.ro

MASAJ la Sanconfind în Poiana Câmpina

Cu uleiuri speciale sau cu bețe de bambus, masajul este o adevărată relaxare, revitalizând simțurile și oferind o stare de bine. Contracturile musculare, durerile articulare și oboseala rămân o amintire.

REFLEXOTERAPIE la Sanconfind în Poiana Câmpina

Cu rol detoxifiant și de refacere a echilibrului energetic, masajul reflexogen acționează asupra punctelor sensibile ale tălpii piciorului, stimulând organele corespunzătoare.

DRENAJ LIMFATIC la Sanconfind în Poiana Câmpina

Beneficii: Reînnoieşte, hrăneşte, întăreşte şi regenerează celulele, elimină deşeurile, relaxează sistemul nervos şi întăreşte sistemul imunitar. De asemenea, previne şi remediază multe afecţiuni cronice: durerea, tumefierea articulaţiilor, dureri musculare, artrita reumatoidă, migrena, durerea de cap cronică, celulita, ajută la pierderea în greutate, în retenţia de lichide, afecţiuni respiratorii, inflamaţii şi infecţii recurente, alergii, tulburări autoimune, afecţiuni digestive, stres, sindromul oboselii cronice, letargie.

Rolul terapeutic: este indicat după intervenţiile chirurgicale (mastectomia, histerectomia), în tulburările de circulaţie periferică, în afecţiunile cardiace, pulmonare, renale si endocrine, stres prelungit, poziţia incorectă sau statul pe scaun, depunerile adipoase.

Acestea sunt facilitățile de care puteți beneficia in cadrul celui mai mare spital particular din Prahova

Și dacă nu v-am convins vă rog să vizionați urmatorul filmuleț

Sanconfind este locul în care vrei să ajungi pentru o recuperare mai rapidă sau de ce nu pentru un răsfăț bine meritat.

Vă doresc Sănătate și spor în toate!

X