Cafeaua Dalgona, cea mai cremoasa cafea

Cafea Dalgona
  • Prep Time
    10 minute
  • Serving
    4
  • View
    59

Salutare dragilor,
Ce poate nu stiti despre mine, este faptul ca sunt o mare amatoare de cafea cu lapte. Pot consuma fara probleme cafeaua fara zahar (stiu ca este mult mai sanatoasa) dar, o prefer aproape intodeauna, cu lapte (stiu ca nu este sanatoasa) … e placerea mea.
Cand eram copil mama mea bea ness, Imi placea sa il pregatesc eu… il frecam pana se albea. Stiti momentul acela cand incerci sa picuri doar o picatura sau doua de apa ca sa poti freca nesul… si iti curge apa.. un sfert de cana. Mama se amuza mereu cand vedea cum ma straduiesc sa iasa ce trebuie. La zile festive ma lasa sa gust putin din spuma. Eram asa de fericita… ma credeam om mare. Asa e cand esti copil si nu sti ce inseamna defapt sa fi om mare… cu toate responsabilitatile de om mare…
Dar acum om mare fiind, am descoperit o cafea superrr cremoasa. Se numeste cafeaua Dalgona.

Cum preparam Cafeaua Dalgona

Cafeaua Dalgona este originara din Indiana. Dar a fost facuta cunoscuta de un actor sud – corean care a consumat aceasta cafea intr-un restaurant din China. Lui i-a amintit de o reteta de crema cu caramel in care se pune si bicarbonat pentru a fi mai aerata. Aceasta reteta de crema de caramel se numeste dalgona.
Cafeaua Dalgona se face foarte, foarte simplu.
Pur si simplu mixam foarte bine cafeaua instant (ness-ul) cu zaharul si apa pana aceasta devine tare si lucioasa! Aceasta reteta se poate face cu lapte fierbinte sau lapte rece. Si de asemenea poate sa fie retea de pos sau de dulce.
Intr-un pahar punem laptele dupa preferinte de dulce sau de post, (de vaca sau de cocos sau migdale), rece sau cald.Si deasupra punem crema de cafea.
Eu iarna prefer varianta calda.
Vara o prefer pe cea rece cu gheata.
Yammmy
Exta: Stiati ca exista si aparat de facut lapte vegetal acasa? Mi se pare o super inventie pentru cei care doresc sa reduca consumul de lapte animal sau vor sa adopte consumul de alimente strict vegetal.

Ingrediente

Ingrediente

Mod de preparare

Pasul 1

Intr-un bol punem cafeaua, zaharul si apa, mixam foarte bine pana devine o crema aerata si lucioasa care nu cade din bol daca il intoarcem.

Pasul 2
cafea dalgona

Acum o preparam dupa preferinte. Calda: punem lapte cald intr-un pahar sau cana si apoi adaugam crema de cafea deasupra. cata vrem... in functie de cata crema punem deasupra o sa iasa mai tare sau mai slaba cafeaua. Rece: putem pune si cuburi de gheata, lapte rece si crema deasupra, Varianta de post: lapte de cocos sau de migdale si crema de cafea. Asta e tot...

S-ar putea sa-ti placa

X