Apa elementul esential al vietii

Salutare dragilor,
Astazi vreau sa vorbim despre Apa elementul esential al vietii, al tesuturilor si organelor, gasindu-se in proportie de 60-90%. Fara Apa nu exista Viata! Ea reprezinta mediul in care se efectueaza toate reactiile biochimice care stau la baza vietii. Proportia de apa din organism variaza de la o specie la alta. La om, cu cat organismul este mai tanar, proportia de apa este mai mare: la fat reprezinta 80-90%, la nou nascut 80%, copil mare si adult 72%. De asemeni, cu cat tesuturile sunt mai active, cu atat proportia apei este mai mare: in creier=90%, in oase=44%.

Necesarul de apa al organismului este proportional cu necesitatile energetice ale acestuia. In general se considera ca pentru 1 calorie ingerata sub forma de alimente este necesar 1ml apa. Astfel pentru ratia medie a adultului de 2500 calorii/zi, este necesara o cantitate de 2500ml apa/zi. Sau daca raportam necesarul de apa la greutatea corporala, revine un consum de 30-40ml apa/Kg greutate corporala. La copii acest consum este mai mare cu 100ml/Kgc zi.


Cantitatea de apa din organism se mentine la un nivel constant, fiind necesar cansa se ingereze o cantitate de apa egala cu cea care se pierde. In cazul in care nu este ingerat necesarul de apa, organismul isi va produce apa prin reactiile metabolice ale substantelor proprii organismului. Astfe: din 100gr.glucide rezulta 55ml.apa; din 100gr.lipide rezulta 107ml. apa; din 100gr. protide rezulta 41ml.apa. Deci apa necesara organismului provine din doua surse:

  • apa exogena= din bauturi, alimente
  • apa endogena= rezultata din procesele metabolice
Apa elementul esential al vietii

Apa elementul esential din bauturi si alimente

Atunci cand dorim sa oferim organismului tot ce este mai bun… cautam produse de calitate.
Eu sunt o mare consumatoare de apa plata. Pana anul trecut am consumat si apa de la robinet. Dar, dupa un episod de enterocolita am renuntat la acest obicei.
Fetitele mele au consumat apa plata Aquatique de la nastere.
Noi adultii bem apa de la Borsec. Am ales aceasta ape deoarece fac parte din grupul Romaqua iar noi, locuim la Comarnic, aproape de Busteni locul undese imbuteliaza aceste ape. Este o traditie in zona consumul de apa Borsec.
Se stie din mosi stramosi despre efectele curative ale acestei ape. Va las ai jos o parte din informatii.

Apa elementul esential al vietii

De 215 ani Borsec este pe mesele românilor, oferindu-le o apă de calitate. Apa Borsec este un produs 100% românesc ce poartă titlul de Regina Apelor Minerale, acordat încă din anul 1873. Izvorâtă din inima Borsecului, apa minerală a fost îmbuteliată industrial pentru prima dată în 1806, iar de atunci se oferă tuturor ca un strop de sănătate și puritate naturală.

Borsec a obținut în repetate rânduri titlul de „Cel mai puternic brand românesc”, dar și cel de „Superbrand”, devenind în cei 215 ani una dintre valorile naționale și un brand apreciat de consumatori.

Apa de la Borsec este o minune a naturii, o minune pentru sanatate

Conform studiului ştiințific realizat în anul 2006 de Institutul pentru Diabet, Nutriție și Boli Metabolice N.C. Paulescu privind „Influența consumului de apă minerală Borsec plată și carbogazoasă asupra metabolismului glucidic și stresului oxidativ la persoanele cu şi fără diabet zaharat” s-au demonstrat o serie de proprietăți extrem de valoroase, între care şi faptul că influența consumului de apă Borsec asupra metabolismului glucidic este pozitivă prin creșterea insulinemiei pe termen scurt dar şi pe termen mediu, statusul antioxidant total reflectat de valorile TAS fiind influențat pozitiv.

Independent de tipul de apă minerală Borsec consumat (plată sau carbogazoasă) sau de durata consumului, s-a constatat un efect diuretic cu scăderea concentraţiei de sodiu şi potasiu urinar cu rol antilitiazic. Consumul de apă minerală natural carbogazoasă Borsec are un efect pozitiv, în proporţie de 90%, privind manifestările digestive din cadrul neuropatiei diabetice. Pe termen scurt s-a observat o creştere semnificativă a amplitudinii fluxului sanguin periferic, efect apreciat prin pletismografie, în special după apa minerală Borsec carbogazoasă. La pacienţii obezi incluşi în loturile de studiu s-a constatat că un consum fracţionat de apa Borsec (300 ml de 5 ori pe zi) a contribuit semnificativ la scăderea în greutate prin inhibarea apetitului.

În anul 2012, s-a efectuat un studiu la Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie, care a avut ca obiectiv principal identificarea și evidențierea beneficiilor asupra pacienților cu sindrom metabolic, prin consumul de apă minerală carbogazoasă Borsec, ca o soluție complementară, adjuvantă la mijloacele de vindecare existente. Studiul a fost realizat pe 45 de persoane, ale căror date şi caracteristici au fost supuse analizei statistice timp de 4 săptămâni. În acest interval, subiecții au ingerat, zilnic, timp de o lună, câte 2 litri de apă minerală carbogazoasă Borsec, în comparație cu subiecți care au consumat apă de la robinet.

Tendința importantă de scădere a glicemiei, colesterolului total şi LDL colesterolului.

Tendința de scădere a nivelului seric al acidului uric.

CO2 din apa natural carbogazoasă creşte sensibilitatea la insulină. Acest efect pare direct proporţional cu gradul de mineralizare a apei.

Şi alți markeri ai inflamației au fost influențați, în sensul scăderii lor, la nivelul proteinei C-reactive, MCP-1, TNF-beta, interleukinei 6, toți aceştia jucând rol important în procesele inflamatorii şi în formarea plăcii de aterom.

Toate aceste modificări benefice pot însemna risc semnificativ scăzut de boală cardiovasculară, diabet și afecțiuni inflamatorii. Așadar, veștile sunt foarte bune, apa minerală carbogazoasă Borsec prezintă interes în scăderea riscului cardiovascular la pacienții cu sindrom metabolic. Ingestia acestei ape de către subiecți hipertensivi, diabetici, dislipidemici și cu obezitate de tip abdominal poate duce la scăderea glucozei serice, creșterea sensibilității la insulină, scăderea nivelului seric de colesterol total și LDL colesterol, precum și al acidului uric. Efectul de protejare a vaselor de sange și cel antiinflamator sunt demonstrate de scăderea nivelului markerilor sindromului proinflamator.

Regina apelor minerale, colecționară de inimi și titluri

Apa elementul esential al vietii

Apa minerală naturală Borsec este, înainte de toate, o sărbatoare în sine. O sărbătoare a tinereţii perpetue, a sănătății, vitalității şi energiei nestăvilite. A tinereții, pentru că te ajută, datorită efervescentei sale persistente şi amuzante, să te menții tânăr şi vesel. A sănătății, pentru că sunt deja renumite proprietățile terapeutice ale izvoarelor Borsec. A vitalității şi energiei pentru că, s-a dovedit, numai apa minerală poate să te încarce de energie benefică, generând un dinamism debordant.

Acestea fiind spuse vă recomand cu mare drag acesta apă!

X