Întotdeauna am iubit competiția

Întotdeauna am iubit competiția. Întotdeauna am iubit concursurile. Întotdeauna mi-am dorit să demonstrez că pot și că vreau să pot.

Dar matematica a fost întotdeauna piatra mea de încercare. Mereu mi-a pus probleme și mereu m-a pus în încurcătură.
Dar nu puteam recunoaște asta, așa că încercam de fiecare dată să fac față provocărilor. Să iau note cât mai bune. Să lucrez în plus. Și chiar să particip la concursuri, olimpiade. Căci doamna profesoară ar fi fost prea dezamăgită dacă aș fi recunoscut aversiunea mea pentru acea lume plină de necunoscute.

Prima și ultima olimpiadă la matematică

Așadar, în clasa a VII a, datorită notelor mele incredibil de mari, am fost înscrisă la olimpiada de matematică, faza pe oraș. Emoții…freamăt…multe întrebări…Dar nu puteam spune că aș prefera să fiu scutită de această minunată participare! Prin urmare, în ziua olimpiadei aveam mintea plină de cifre, formule, definiții, teoreme și…frici.

În momentul în care am văzut subiectele, am simțit o imensă bucurie! Nu puteam crede că totul este așa de ușor, de simplu…
De fericire, am început să desenez pisicuțe, floricele pe ciornă, convinsă fiind că voi avea timp suficient să rezolv subiectele…Zâmbeam când vedeam încrâncenarea colegilor mei. Oare de ce erau așa?

Nu am realizat că timpul trece….Eu eram plină de fericire pentru deja reușita mea. Și continuam să desenez fericită…Când deodată, aud…”mai aveți 15 minute!” Am crezut că îmi va cădea scaunul de sub mine!! Cum….15 minute? Erau cele mai ușoare subiecte! Puteam să le rezolv din prima oră! Cum s-a întâmplat asta?

Am început în cea mai mare grabă să scriu, să calculez, să șterg, să tai…Totul se învârtea cu mine. Realizam că nu voi mai avea timp pentru nimic…
La finalul timpului, de abia dacă rezolvasem primele subpuncte ale primului subiect. În schimb, ciorna era plină de inimioare, de floricele, de pisicuțe.

Din fiecare compentiție a vieții avem doar de învațat

Cu toții am avut de-a face, în timpul anilor de școală, cu matematica. Unii dintre noi am participat chiar și la concursuri sau olimpiade. Indiferent de cât de pasionați suntem sau am fost de această materie, ne întâlnim cu ea la tot pasul și ne ajută să gândim mai logic și mai structurat. Anul acesta, Brio lansează o provocare către elevii pasionați de matematică.

Brio Challenge, sau Olimpiada Digitală de MATE, este un concurs deschis tuturor copiilor pasionați și buni la matematică, de la clasa I până la clasa a XII-a. Ajunsă la ediția a 2-a, competiția oferă tuturor copiilor șansa de a deveni olimpici digitali la matematică și de a câștiga premii atractive (cum ar fi laptopuri sau console de jocuri).

Dragii mei, voi ați trecut vreodată prin ceva asemănător? Sau copiii voștri? Eu încă mă gândesc dacă le voi povesti fetelor mele această întâmplare, de teamă să nu le dau idei…
Dacă v-ați întoarce în timp, cum ați reuși să treceți peste acel moment? Și în ce clasă v-ați revedea, pentru a participa la o olimpiadă școlară? Vă rog să îmi împărtășiți din experientele și dorințele voastre, pentru a putea păstra aceste momente în timp…

Întotdeauna am iubit competiția. Și așa îmi voi educa și fetele. Și le voi insufla dragostea pentru tot viață, pentru școală, și mai ales, pentru matematică.
Împreună vom învăța și vom experimenta, bucurându-ne!

Vă doresc sănatate și spor în toate!

X