Sociabilă sau rezervată în relația cu cei din jur?

Salutare dragilor,
Atăzi vreau să abordez un subiect ce ma macină de câteva zile. Cine mă cunoaște știe că sunt o persoană foarte sociabilă. Sau așa îmi doream. Dar, oare cum este mai bine sa fiu sociabilă sau rezervată cu cei din jur?

Sociabilă

Din prea mult exces de zel saptămânile trecute mi-am deschis sufletul față de persoane necunoscute anturajului meu. Am avut discuții despre viață, despre meseria pe care o am, despre subiecte ce nu imi păreau deplasate.
Și ce să vezi… persoanele respective au înțeles din povestea mea de viață ce au vrut și considerat ca este mai bine pentru ele.

Sincer am fost foarte dezamagită… dar am reusit sa trec peste…
Se pare că astrele se aniliază atunci când mai multe persoane se gândesc la același lucru. Dar oare când tu vorbești cu toată lumea despre planurile tale… oamenii gandesc de bine pentru tine, ca să poți realiza tot ce ți-ai propus?

Rezervată

Atunci când te gândesti la un lucru parcă tot universul lucrează la asta. Navigând fără nici un scop pe facebook am descoperit o postare:

Țineți-vă gura!

Îți cumperi casă?
Ține-ți gura!

Îți cumperi mașină nouă?
Ține-ți gura!

Iubeşti şi eşti iubit?
Ține-ți gura!

Te căsătoreşti?
Ține-ți gura!

Vrei să faci sau urmează să ai un copil?
Ține-ți gura!

Divorțezi?
Ține-ți gura!

Mergi într-o vacanță?
Ține-ți gura!

Vrei să-ți schimbi serviciul?
Ține-ți gura!

Ai fost promovat?
Ține-ți gura!

Majoritatea motivelor pentru care visurile noastre nu se împlinesc sunt din cauza faptului că ne deschidem prea repede în fața unor oameni nepotriviți. Greșim atunci când împărtășim proiectele sau succesele cu oameni care pretind că ne sunt „prieteni”.

Invidia și gelozia sunt suficiente pentru ca oamenii să îți distrugă ceea ce ai fi putut reuși.

Țineți-vă gura!

Majoritatea „prietenilor” tăi doresc să te vadă bine, dar niciodată mai bine decât ei.”

— autor necunoscut

Pentru mine este un super adevăr. Toate planurile mele au fost năruite în ultima perioadă. De ce? Deoarece toți cunoscuții și poate necunoscuții știau ce vreau sa fac pe viitor.

Concluzie

O să vină și vremea mea… o sa fiu mult mai discretă în ceea ce privește viața mea și planurile pentru viitor. Probabil că o să rămân cu prieteni numărați pe degetele de la mâini. Dar așa este mai bn.
În momentul ăsta părerea mea este că tot ce am pătit a fost deoarece sunt mult prea vorbăreață și am foarte multă încredere în oamenii din jurul meu. Din păcate eu nu sunt am fost precaută, încerc să te plac din prima și să ofer o șansă fiecarui om. Nu spun că sunt perfectă dar am crezut în intuiția mea de până acum. Și ce e drept am avut intuiție până acum, mă ghidez după primul impuls și nu îmi fac planuri pe termene lungi. Dar dacă cele pe care le consider eu importante pentru mine, cele pentru care fac tot ce îmi stă în putință, nu ies… atunci mă supăr.

Sociabilă sau rezervată trebuie sa ofer și să primesc iubire… asta este menirea noastră pe pământ sa iubim, să fim mai buni și să ne respectăm unii pe ceilalți.

Va doresc inspirație! Sănătate și spor în toate!

X