bucatarie moderna anul 2021
Casă și grădină,  Utile

Bucătăria anului 2021

Salutare dragilor,
Astăzi vreau să vorbim despre locul in care miroase ”a acasă” și anume bucătăria.
Dar, cum arată bucătăria ideală a anului 2021? Cum trebuie să fie mobilată pentru a aduce flexibilitate și creativitate . Bucatele bune se obțin atunci cand bucătarul sau gospodina își face treaba cu mult drag, când mancarea este făcută cu dragoste , mancarea este delicioasă. Bucataria ideala este aceea care ne reprezinta.

Bucătăria Tradițională


Este bucătăria ce ne aduce aminte de cele mai dragi locuri și anume, bucătăria bucicilor.
Este bucătăria ce o găsim la sat: în casele mai vechi, in cabane sau in foisorul din curte.
Este compusă din soba cu foc de lemne (stil cizmă) unde mămăliga se face în tuci, unde se fierbe țuica în ibric, unde se face zacusca la foc mic, unde gemul și dulceața au alt gust.
Este acea bucatarie cu bufet în care bunica aseza o poza cu nepoții. Este bucataria cu ștergare pe perete, cu vase speciale din lem în care se framanta painea sau cozonacul, strachina pentru supă sau ciorbă sau, de ce nu, pentru mămăligă cu smântană. Este bucataria în care fiecare dintre noi ( cei trecuți de 30…40 de ani) am mâncat cel putin o vară (în vacanța mare petrecută obligatoriu la bunici)


bucatarie traditionala
Sursa: Pinterest
bucataria bunicilor
Sursa: Pinterest

Bucătăria modernă a anului 2021

Este bucătăria pe care o doreste fiecare gospodină.
Este locul în care utilul și plăcutul se împletesc. Dat fiind că anul 2021 vine dupa un an pandemic (in care am stat mai mult în casă), a facut ca acum să avem case mderne pline de gaget-uri. Așa ca și bucătăria trebuie să suporte un update.
Pandemia a avut si partea ei frumoasă. Am stat acasă alături de familie și am redescoperit gătitul.
Acum avem nevoie de foarte multe rafturi în care sa punem vasele și tacâmurile aranjate. Aragazul daca este pe gaz sau plita pe gaz sau electrica trebuie neaparat însoțite de o hotă (mirosul trebuie sa rămână doar în bucatarie). Stergarele au fost înlocuite cu stickere sau polite. Iar vasele din lemn au fost înlocuite cu roboții de bucatarie care, cei drept fac toata treaba pentru noi.

Bucataria anului 2021
Sursa : Pinterest
Bucataria anului 2021
Sursa: Pinterest


Dar, să vă spun ce am descoperit!!!
Căutand o plita electrica sau cu inductie am descoperit site-ul celor de la Faber.
Și am ramas uluită cum au putut sa îmbine tehnologia cu utilul.
Faber este un producător pentru care designul, tehnologia și calitatea sunt cele mai importante elemente, reușind de-a lungul timpului să trnsforme hota dintr-un accesoriu umil de mobilier într-un element esențial din echipamentul de bucătărie – sigur, elegant și funcțional.
Știati că puteți să aveți și o plită și o hotă în același loc. Că puteți monta hota și plita pe blatul de la bucătărie. De plită am stiut dar, de hota, Nu.
Mai jos va las un video pentru dovada.
Mie mi se pare extraordinar!


Sper ca pe site Faberspa.com/ro/ să găsiți produse de folos într-o reamenajare a spatiului mult iubit de toata familia.


Vă doresc sănătate și spor în toate

Un comentariu

  • Anca

    Imi place modul cum povestești. Am dat de blogul tau din întâmplare si dupa acest articol vreau sa mai vin pe aici. Ps: plita e cam scumpa ptr noi.Bafta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *