Casă și grădină,  Utile

Fluturele, simbol al renaşterii şi transformării

Salutare dragilor,
Încă din antichitate fluturele a fost considerat un simbol al renaşterii şi transformării şi i-a inspirat pe filosofi şi pe artişti, deopotrivă. Se spune că de la fluturi ar trebui să învăţăm răbdarea şi acceptarea faptului că toate se întâmplă atunci când le vine timpul, că fiecare realizare şi transformare reprezintă o serie de etape peste care nu putem să sărim, că viaţa este frumoasă şi că trebuie să ne bucurăm de fiecare zi, de fiecare clipă.

„Fluturele nu este un animal, ca toate celelalte, defapt nu este un animal, ci starea cea mai înaltă, ultimativă, supremă, festivă şi în acelaşi timp cea mai importantă formă de viaţă a unui animal”.
Hermann Hesse,

Metamorfoza fluturelui
Sursa : Pinterest

Fluturele simbol al libertații

Fluturii sunt expresia libertății. Zboară din floare în floare, răspândind polenul, deci viața. Cu răbdare trec print toate stadiile pentru a ajunge liberi.
Fluturele trece prin mai multe faze de creștere, de la ou, larvă, nimfă la fluture. Viața lui este o serie de schimbări și forme diferite. Acesta este un simbol metaforic al evoluției și schimbării. De fiecare dată când trece de la o etapă la alta, crește în mobilitate și frumusețe.

Fluturele simbol al libertatii
Sursa: Pinterest

Fluturele simbol al renașterii

Nu cred că sunt singura persoana care atunci când a avut o pierdere în familie, a unei persoane dragi și a văzut un fluture, sa aibă senzația că sufletul persoanei pierdute este întruchipat în fluture. Există o energie aparte în acel moment.
Sau în perioada parastaselor să apară fluturii pe langă casă.
Sau în momentele cele mai grele să ți se aseze un fluture pe umăr vrând parcă să te consoleze.
Se spune că fluturii trăiesc doar o zi . Eu cred că persoanele dragi nouă se intorc pentru o zi ca să ne inspire în cele mai grele momente din viața noastră.

Fluturele simbol al renasterii
Sursa: Pinterest

Fluturele simbol al frumuseții

Sunt atât de frumoși și de plăpânzi. Frumusetea lor ne bucura sufletul de fiecare data când intâlnim aceste minunății ale naturii. Albi sau multicolori sunt grațioși, parcă tot timpul sunt pregătiți pentru o sărbatoare.
Nu degeaba au inspitat creatorii de moda în realizarea unor colecții, pictorii, mestesugarii, scriitorii s. a.m. d.

Sursa: Pinterest

Fluturii din viața noastră


Fluturii sunt prezenți și în anumite stări sufletești fizic în grădini si imortalizați în decoratiuni pentru casă.
Atunci când ne îndrăgostim se spune că simțim „fluturi in stomac”. este o emoție aparte greu de explicat. Dar, foarte dulce și plăcută
Multe familii aleg sa amenajeze dormitorul copiilor în aceasta tema.
Copii sunt foarte incantati de o perna in forma de fluture, un covor, perdele, draperii sau de ce nu obiecte decorative sau pe care le pot folosii ca supot pentru creioane si asa mai departe.
Dacă stăm la casă si avem curte putem întâlnii aceste fapuri minunate și in mediul lor natural, pe langă florile de gradină.
Sincer in ultimii ani am văzut fluturi tot mai rar, deși locuiesc la casă si am curte.

Camera amenajata in tema fluturilor
Sursa: Ikea

Așa că dacă îi întâlniți lasații să vă bucure sufletul.
Va doresc multă sănatate și spor in toate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *