Camera copilului
Mămici și pici,  Utile

Camera copilului – cum o amenajăm

Salutare dragilor,
Camera copilului trebuie să fie pentru copil cel mai frumos și mai plăcut loc din casă. Deoarece acesta își petrece cel mai mult timp în camera lui, unde trebuie să aibă tot ce își dorește, la îndemână.
Camera copilului trebuie adaptata după nevoile fiecarei vârste.

Camera bebelușului

Aceasta trebuie să conțină pătuțul bebelușului echipat cu tot ce trebuie (pernă, lenjerie, păturică, laterale de protecție), masa de înfășat, dulap, și un fotoliu pentru mamică să îl folosească atunci când alăptează.
Dacă optați ca bebelușul sa doarmă în aceeași cameră cu dvs, trebuie să includeți toate acestea în dormitorul dvs.

camera copilului
Sursa: Pinterest

Camera copilului


Noi avem 2 fetițe (Rebe de 5 ani și Pati de 3 ani).
Când au fost bebelușe am ales să doarmă în camera noastră. Aveam un pătuț atasat de al nostru și unul în prelungirea acestuia. Era foarte bine pentru că le puteam supraveghea foarte ușor. Nu este ideal ce am facut noi dar fiind o diferență foarte mică între fete de aproape 2 ani, am considerat ca este mai usor și mai bine pentru toți așa.

Acum fetele au camera lor și dorm singure. Au avut până acum paturi supraetajate în care Rebe dormea sus iar Pati jos. Dar, Rebeca nu vrea să mai doarmă sus. Asa că am coborât patul Rebecăi . Am asezat paturile în formă de „L”dar, surpriză nu vrea sa mai doarma singură în pat. Așa că am așezat paturile unul lângă celălalt și am format un pat de 200cm/180 cm. Pot dormii când vreau cu ele (defapt cand vor).

În camera lor mai există un dulap mare în care sa le încapă toate hainele, o comodă cu tv-ul aferent și spații de depozitare, și două birouri la care să poată colora, scrie fise și așa mai departe.
Noi am mers pe nuanțe de alb, gri, roz și mov. Ca și temă pentru camera lor am ales fluturii. Avem perdea cu fluturi și stickere cu fluturi 3D pe pereți.
Aceasta a fost alegerea noastră. Fiecare amenajează dupa bunul plac.

Camera adolescentului.

Aici totul este mult mai usor. Deoarece adolescentii de astăzi au multa personalitate și cred ca cel mai bine ar fi sa îi lăsăm să își aranjeze camera cum vor. Știm doar că trebuie să aibă un loc unde sa doarmă, multe spații de depozitare în cazul fetelor și apoi imaginația lor poate să zburde.

Atunci când spațiul în care dormim și în care ne petrecem cel mai mult timp , este amenajat pe placul nostru; suntem mai fericiti și mai productivi. Așa că ar fi bine sa vă faceți o plăcere din a va amenaja casa așa cum vă place mai mult.
Iar copii care sunt înconjuați de culoare sunt copii fericiți. Daca își doresc pereți colorați, atunci, colorați să fie.

Vă dosesc sănătate și spor în toate!


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *