Cornulețe fragede cu rahat, cu unt sau untură

Salutare dragilor,
Astăzi vă propun un desert ce ne amintește de copilarie. Cornulețe fragede cu rahat, de ce nu, cu magiun sau cu ce vă place.

Bunica le facea în cuptorul încălzit cu lemne, dar, eu a trebuit să adaptez rețeta pentru cuptorul electric. Dacă folosiți un cupror pe gaz, preîncălziți cuptorul și coaceți cornulețele la treapta cea mai mare.

Sunt ușor de făcut și delicioase.

Ingrediente

    Mod de preparare

    Pasul1

    Într-un bol mic punem drojdia împreună cu laptele și zahărul tos. Amestecăm și lăsăm să se hidrateze drojdia.

    Pasul2

    Între timp într-un bol punem untul sau untura dupa caz și amestecăm cu făină până făină se umezește. Eu am folosit untură (pentru că așa este rețeta bunicii mele).

    Pasul3

    Cand făina este umezită de unt punem drojdia, gălbenușuri-le, smântâna, zahărul vanilat, sarea si amestecăm bine. Frământăm până se formează un aluat ce nu se lipește de degete.

    Pasul4

    Lăsăm aluatul să se odihneasca o jumătate de oră. Dupa jumătatea de oră, împărtim aluatul în două parți. Întindem prima bucată de aluat. Punem o farfurie deasupra și decupăm conturul acesteia.

    Pasul5

    Împărțim cercul în 8 părți egale. La fiecare bază punem rahat, magiun sau ce ne dorimși rulăm. se vor forma cornulețe de mărime medie (cât doua îmbucături). Procedăm în același mod și cu restul de aluat.

    Pasul6

    Așezăm cornulețele formate într-o tavă în care am pus hârtie de copt. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și introducem tava în care am pus cornulețele pentru 15 minute la cuptor.

    Pasul7

    Când cornulețele sunt rumene le scoatem și așteptăm să se răcească. Când sunt călduțe le pudrăm cu zahăr pudră.

    Concluzie

    Acum aceste cornulețe fragede, sunt bune de servit. Vă doresc poftă bună și spor în toate!

    S-ar putea sa-ti placa

    X