Napolitane cu nuci și cremă caramel

  • View
    36

Salutare dragilor,
Astăzi m-am trezit cu o poftă de copilărie. Așa că am hotărât să fac napolitane cu nuci și cremă caramel. Sunt mare amatoare de nuci coapte și caramel.

Este o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Eu am folosit un pachet mic de napolitane. Dacă vreti o cantitate mai mare de produs finit și să folosiți un pachet mare de napolitane, atunci dublați cantitățile.

Din cantitățile de mai jos vor ieși cam 30 de bucăți de napolitane.

Ingrediente

Mod de preparare

Pasul 1

Intr-un bol amestecăm untul cu zahărul pudră până ce amestecul devine o cremă. Apoi adăugăm ouăle, unul câte unul și continuăm să mixăm până ce le încorporăm pe toate.

Pasul 2

Într-o cratiță adăugăm zahărul tos și apa, punem să fiarbă până ce zahărul se caramelizează și devine maroniu.

Pasul 3

După ce zahărul s-a caramelizat, adăugăm amestecul cremos format din unt, zahăr și ouă iar apoi amestecăm energic cu un tel sau cu o lingură de lemn. Fierbem până ce crema rezultată va avea culoarea caramelului (maronie). Îndepărtăm de pe foc și adăugăm nucile. Eu am prăjit nucile înainte pentru o aromă mai intensă. Lăsăm să se racească pentru a începe asamblarea.

Pasul 4

Când crema este călduță, începem asamblarea. Punem o foaie de napolitană pe care o acoperim cu cremă, pe care la rândul ei o acoperim cu o altă foaie de napolitană și iar cu cremă și tot așa până la ultima foaie. La sfârșit punem o greutate peste foaie si lăsăm peste noapte sau 3 ore la frigider. Dupa cele 3 ore sau o noapte, putem tăia în ce forme dorim.

Concluzie

Această rețetă de napolitane cu nuci și cremă caramel este mostenire de familie. O fac cu drag de fiecare data cand ne întâlnim cu toții in zi de sărbătoare. Vă doresc poftă bună și spor în toate!

S-ar putea sa-ti placa

Lasa un review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X