Rondele de măr în foietaj

Salutare dragilor,
Astăzi am vrut sa fac ceva dulce dar cât se poate de rapid. Aşa că am ales să fac rondele de măr în foietaj. Un desert simplu şi rapid pentru toată familia.
Mărul cred ca este cel mai consumat fruct. Mai ales ca unii dintre noi îl asemuim cu momentele din vacanțele petrecute la bunici. La bunicii mei din partea tatălui, pe timp de iarnă, mereu mirose a măr copt cu scortisoară. Bunica mea obisnuia să pună mere la copt pe polița de la sobă. Mere scobite cu scortisoară la interior.
Toamna, bunicul pregatea merele pentru iarnă. Facea poame, înșira felii subțiri de măr pe ață, le usca și erau păstrate pentru iarnă. Sau aseza merele în lădițe cu fân. Merele acestea erau cele mai parfumate.
Ce amintiri…
Dar, să revenim la rețeta noastră.

Ingrediente

  Mod de preparare

  Pasul1

  Curățăm merele de coajă, le spălăm, le scobim mijlocul de semințe și le tăiem rondele de aproximativ un cm grosime ( cât să nu se rupă).

  Pasul2

  Pe un blat întindem aluatul de foietaj pe care presărăm zahăr pudră, apoi tăiem fașii subțiri de aproximativ 2 cm lățime.

  Pasul3

  Întru-un castron pregătim un amestec din semințe, miere, gălbenușuri și scorțisoară.

  Pasul4

  Rondele de măr le înfăsurăm în fâșiile de foietaj și le asezăm într-o tavă tapetată cu hartie de copt. Ungem rondele cu amestecul de semințe. Între timp închingem cuptorul la 185 de grade sau la treapta superioară a cuptorului pe gaz. Întroducem tava în cuptor pentru 25 de minute sau până când foietajul se umflă și se rumenește deasupra. Pot fi servite pudrate cu zahăr sau ca atare călduțe.

  Concluzie

  Vă doresc poftă bună, sănătate și spor în toate.

  S-ar putea sa-ti placa

  X