Chec pufos cu cacao

 • Vizualizari
  5.288

Salutare dragilor,
Astăzi vreau să va prezint rețeta mamei mele de chec pufos cu cacao.
Este simpu de realizat cu ingrediente puține și ușor de reținut.

Toate rețetele de pe blogul meu sunt rețete din familie, fie de la mama mea, mama soacră, sau de la bunicile noastre. Le prepar pentru familia mea de fiecare dată cu plăcere.

Ingrediente

  Mod de preparare

  Rețeta mea este pentru 2 tăvi mari de cozonac Pont: dacă nu vreți să folosiți mai puține ouă. O să folosiți un raport 1 la 1. Adică un ou – o lingură de făină – o lingură de ulei – o lingură de zahăr. Eu am pus zahăr mai mult pentru că așa îi place soțului meu.

  Pasul 1

  Separăm ouăle, albușurile de galbenușuri. Albușurile le mixăm singure la viteză mică la început și apoi la viteză mare împreună cu sarea până ce acestea devin o spumă ce nu va cădea din bol dacă îl întoarcem. Adăugăm zahărul, coaja de lămâie, zahărul vanilat, esența de vanilie și mixăm în continuare.

  Pasul 2

  Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul. Uleiul se pune treptat. Amestecăm cu o spatulă galbenușurile cu albușurile bătute spumă, peste care adăugam făina amestecată cu praful de copt. Amestecăm tot cu o spatulă.

  Pasul 3

  Tapetăm 2 tavi de cozonac cu unt si făină sau punem hârtie de copt în interior. Sunt mai multe moduri în care putem pune aluatul în tăvi. Eu o sa vă explic două dintre ele și anume: Împărțim aluat în două părți egale. O parte rămâne albă iar in cealaltă punem cacaoa. Adăugăm aluat alb într-o tavă până aproape de jumătatea tăvii. În aceeași tavă adaugam si 3 linguri din aluatul cu cacao. Turnăm pe deasupra celui alb. Cu o scobitoare creăm un model în tot aluatul. Se vor combina culorile. În tava 2 punem câte o lingură din fiecare aluat (o lingură de aluat alb, una de aluat cu cacao și tot așa până terminăm tot aluatul). Așa se formează un aspect marmorat la interior.

  Pasul 4

  Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și introducem tăvile în cuptor pentru 40 de minute. Dacă folosiți un cuptor pe gaz folosiți cea mai înaltă treaptă de încălzire. Când vor fi rumene deasupra înseamnă că sunt gata.

  Concluzie

  Vă doresc poftă bună, sănătate și spor în toate

  S-ar putea sa-ti placa

  X